Nintendo Switch Touch Screen Reparatie

Nintendo Switch Touch Screen Reparatie

Nintendo Switch touch screen reparatie: het “beeldscherm” van de Nintendo Switch bestaat uit 2 delen: een LCD display dat de beelden vertoont met daarboven een doorzichtig touchscreen welke de positie van aanraking bepaalt op het LCD display. Digitizer is de officiële benaming voor touch screen.

Het touch screen zorgt ervoor dat je menu functies door aanraking kunt bedienen. Omdat het scherm vanwege krassen of andere beschadigingen niet goed, of helemaal niet meer kan functioneren, zal het vervangen moeten worden. Daarbij is het niet nodig om het onderliggende LCD display ook te vervangen.

Testen van het touch screen/digitizer
Dit is iets wat je zelf nog kunt testen als het touch screen nog wel functioneert maar niet nauwkeurig aanrakingen detecteert. Via het instellingen menu krijg je de optie om bepaalde sensoren te kalibreren dan wel functies te testen op goede werking.
Dit doe je als volgt:

  1. Vanuit het Home menu ga je naar Systeem Settings
  2. Scroll naar beneden en selecteer Controllers en Sensors
  3. Selecteer Test input devices en Test Touch Screen
  4. Teken met je vinger een aantal lijnen. Als de lijnen niet overeenkomen met wat je tekent dan kun je ervan uitgaan dat het touch screen niet goed functioneert.

Bovenstaande troubleshoot kun je ook nazien op de website van Nintendo

Nintendo Switch touch screen reparatie
Nintendo Switch touch screen reparatie
Nintendo Switch touch screen reparatie

Hoe repareren we het touch screen/digitizer

De Nintendo Switch wordt open geschroefd en gedeeltelijk gedemonteerd. Het touch screen wordt d.m.v verwarmen uit de behuizing verwijderd. Doordat het scherm niet erg makkelijk los komt van de behuizing is het belangrijk om dit op de juiste temperatuur te verwarmen. Daardoor ontstaan er geen beschadigingen aan de behuizing of het onderliggende LCD display.

error: Content is protected !!