Nintendo Switch Game Kaart Reader Slot Reparatie

Nintendo Switch Game Kaart Reader Reparatie

Nintendo Switch Game Kaart reparatie: De Nintendo Switch (Lite) kan moeite hebben om een game kaart cartridge te lezen als de game kaart lezer gedeeltelijk, of geheel defect is. Deze game card reader is vanzelfsprekend van essentieel belang als je de games fysiek op een cartridge afspeelt.

Het probleem kan zich op 2 manieren voordoen:

  • De game cartridge is ingebracht maar de Switch geeft errors tijdens het spelen.
  • Een cartridge is ingebracht maar de console geeft de melding  “There is nothing inserted in the game card slot.”
  • Het probleem is ontstaan nadat de firmware gedowngrade is (in geval van custom firmware op Nintendo Switch)

Dit kan veroorzaakt worden doordat de game kaart zelf beschadigd is. Test daarom met meerdere games om een diagnose te krijgen van het probleem. Zijn het verschillende games die dezelfde problemen geven? Dan is het duidelijk een defect aan de Switch.

Wat is de oorzaak?
Vuiligheid kan een rol spelen als de kaart lezer slechts sporadisch gebruikt wordt of wanneer de Switch in een omgeving gebruikt wordt waar veel gerookt wordt. Rookaanslag/nicotine geeft zware aanslag op elektronica en de contact punten.
Verbogen contacten zijn het meest voorkomend als gevolg van een beschadigde game cartridge. Dit is vaak moeilijk te zien met het blote oog maar met een vergrootglas wel goed te zien.
Corrosie als gevolg van vocht kan eveneens voor een slechte verbinding zorgen. Het is daarom niet aan te raden om de kaart lezer met de mond uit te blazen, dan wordt er juist vocht ingeblazen. Gebruik eventueel perslucht om de reader uit te blazen mocht je dit willen proberen.
Een custom firmware downgrade kan er ook voor zorgen dat de software versie van de game kaart reader niet overeenkomt met de systeem firmware van de Nintendo Switch, dit resulteert in een niet functionerende reader.

Deze troubleshoot kun je proberen om het weer werkend te krijgen:

  1. Zorg dat de Nintendo Switch de laatste firmware update heeft.
  2. Schakel de console uit en verwijder de game kaart
  3. Controleer de contact punten van de game kaart op beschadigingen of vuiligheid
  4. Breng de game kaart opnieuw in en start de console
  5. Controleer of er software updates zijn voor de game

Conclusie
Als er niet gerommeld is met de firmware van de Nintendo Switch (jailbreak) en de console leest geen enkele game kaart, dan zal hoogst waarschijnlijk de game kaart reader vervangen moeten worden. ConsoleReparaties kan dit snel en betaalbaar voor je repareren.

Nintendo Switch Game Kaart reparatie
Nintendo Switch Game Kaart reparatie
Nintendo Switch game card slot repareren
error: Content is protected !!