Nintendo Switch LCD Scherm Reparatie

Nintendo Switch LCD Scherm Reparatie

Net zoals bij elke draagbare spelcomputer met een LCD of OLED scherm is ook de Nintendo Switch gevoelig voor val schade. Hierdoor kan de back light van het scherm defect kan raken en krijg je geen beeld meer.
Of er is nog wel beeld maar vertoont het scherm alleen nog maar strepen. Waterschade kan eveneens voor een defect scherm zorgen.

Dode pixels
Naast val of water schade is een (weinig) gehoord probleem de dode pixels die bij aankoop al aanwezig kunnen zijn of in de loop der tijd verschijnen op het scherm. Dit “defect”(ongeveer 1-6 pixels) wordt door de sommige fabrikanten als een eigenschap van LCD schermen gezien en valt daardoor buiten de garantie. Nintendo hanteert ook een dergelijk dode pixel beleid.

Andere problemen die kunnen optreden bij het LCD scherm zijn kleur vervagingen of kromtrekken door de warmte. Kromtrekken van de behuizing is wel erg zeldzaam en wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de gebruiker.

Touch Screen
Is er niets mis met de beeldweergave op je Switch maar reageert het niet of slecht op aanrakingen? In dat geval zal het touch screen defekt kunnen zijn. Dit wordt ook wel de Digitizer genoemd. Voor dit probleem kun je op deze pagina kijken.

Reparatie en vervangen van het LCD scherm is gelukkig betaalbaar en snel te realiseren.
Wij hebben de originele LCD schermen in huis waardoor je Nintendo Switch dezelfde dag nog gerepareerd kan worden.

Nintendo Switch LCD Scherm Reparatie
Nintendo Switch touch screen reparatie
Nintendo Switch LCD reparatie

Nintendo Switch LCD Scherm Reparatie, wat doen we?

De Nintendo Switch wordt gedemonteerd en het circuit wat voor de beeld weergave zorgt wordt doorgemeten. Dat doen we eigenlijk alleen indien er geen duidelijke indicatie is van een defect scherm.

Om ruimte te maken worden een aantal onderdelen uit de behuizing verwijderd. Bij een defect LCD scherm moet ook het touch screen voorzichtig d.m.v verwarming losgemaakt worden, deze bevindt zich boven de LCD. Daarna kan de LCD vervangen worden.

Is het touch screen erg bekrast/beschadigd? Dit kan tegen een korting ook meteen vervangen worden.

Tip

De Switch geeft geen beeld? Maar je weet ook niet zeker of er een probleem is met het LCD scherm?

Sluit het dan eens aan op de tv via het originele docking-station.
Nog steeds geen beeld? De Switch kan vastgelopen zijn. Houd de power knop 20 seconden ingedrukt, wacht daarna 5 seconden en schakel het weer aan.

Nog steeds geen leven in de Switch? Laat het enkele uren direkt op de adapter aangesloten. 

Nintendo Switch LCD Scherm Reparatie – symptomen en klachten 

  • Geen beeld, wel via het docking-station
  • Strepen in het beeld
  • Zwarte vlekken of dode pixels
  • Kleuren zijn onnatuurlijk
error: Content is protected !!