Nintendo Switch Onderhoudsbeurt

Nintendo Switch onderhoudsbeurt

Nintendo Switch onderhoudsbeurt door grondige reiniging en vervangen van de koelpasta kan veel onnodige problemen voorkomen. Des te meer omdat game consoles in het algemeen een stofzuigend effect hebben, en de ventilator roosters aardig dicht kunnen slippen. Vanzelfsprekend kan er door een slechte ventilatie ook slechter gekoeld worden. Heb je het idee dat de Nintendo Switch te warm wordt? Lees dan verder..

Wat veroorzaakt een te warm wordende Nintendo Switch?

Een veel voorkomend warmte probleem van de Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite heeft meestal te maken met een defecte ventilator of uitgedroogde koelpasta op de CPU/GPU processor. Hierdoor kan de processor haar warmte niet goed overdragen naar het koelprofiel met als gevolg oplopen van temperatuur. De temperatuur  toename wordt door sensors opgepikt en doorgegeven aan de ventilator die harder zal gaan draaien om het koelprofiel koeler te maken. Echter heeft dat weinig invloed doordat de oude droge koelpasta tussen de processor en koelprofiel slecht geleid.  Dus het koelprofiel wordt wél koeler maar de processor niet. Het 3 delig vervangen van de koelpasta middels onze onderhoudsbeurt lost dit probleem op.


Ventilator

Met name de kwaliteit van koelpasta en de hoeveelheid is van groot belang om het juiste effect te bereiken. Bij uitgedroogde, slecht geleidende koelpasta loopt de temperatuur van de processor vaak te hoog op waardoor er op lange termijn een groter risico ontstaat op scheurtjes in de soldeerverbindingen tussen de CPU/GPU processor en het moederbord. Met als gevolg een console die niet meer functioneert.

Het te warm worden kan ook veroorzaakt worden door een defecte of slecht draaiende ventilator. Om erachter te komen of de ventilator defect is, luister je na een kwartiertje gamen (bv Fortnite) bij de ventilator opening aan de bovenzijde van de Switch. Je zou dan ook een warme luchtstroom moeten voelen. Is dat niet het geval dan moet de ventilator vervangen worden.

Stof ophoping/rookaanslag Consoles zijn gevoelig voor stof ophoping wat je door de zuigende werking maar moeilijk kan voorkomen. Elektronica kan ook slecht tegen sigaretten rook, deze aanslag versnelt het verouderingsproces van een hoop onderdelen en zorgt ervoor dat stof nog dikker aankoekt en de ventilator meer moeite krijgt met rond draaien.

Wat zijn de symptomen:

  • De ventilator maakt na een kwartiertje spelen al veel geluid.
  • De Nintendo Switch geeft melding oververhit en schakelt uit.
  • De ventilator maakt veel geluid maar je voelt weinig warmte afvoer.
  • Je hoort geen ventilator draaien.
Nintendo Switch onderhoudsbeurt
Oude koelpasta
Nintendo Switch Service beurt
Nintendo Switch onderhoudsbeurt

Tip!

Maak de ventilatie roosters regelmatig vrij van stof. Wil je ook de binnenkant reinigen? Zorg dan dat je het juiste gereedschap in huis haalt en forceer niets. Voorkomen is beter dan genezen!

Wat doen we bij een Nintendo Switch onderhoudsbeurt?

  • Nintendo Switch wordt gedeeltelijk gedemonteerd
  • Onderdelen worden stofvrij gemaakt
  • Oude koelpasta verwijderen (CPU/GPU en heatsink)
  • Nieuwe koelpasta aanbrengen
  • Testen en assembleren
error: Content is protected !!