PlayStation 3 Blu-ray drive Reparatie

PlayStation 3 Blu-ray drive Reparatie

Een defecte PS3 Blu-ray drive is een probleem wat eigenlijk zelden voorkomt. De voornaamste redenen zijn kleine kinderen die het als spaarpot gebruiken of de PS3 per ongeluk laten vallen. Andere oorzaak kan een disc zijn die er geforceerd of scheef ingeduwd wordt. Daardoor kunnen de rollers die de disc in-uit nemen wat scheef gaan staan en slippen langs de disc.

Verder kan de eject sensor en andere delen van het mechanisme er nog wel eens ervoor zorgen dat een disc tijdens het spelen spontaan uitgeworpen wordt. Echter is dit ook vrij zeldzaam. Heeft de PS3 alleen een probleem met het lezen van de disc dan kun je hier verder kijken.

 

Diagnose stellen  van een defecte PS3 Blu-ray drive

Vermoed u dat de drive defect is omdat hij een raar klikkend geluid maakt, komen de disk’s niet meer uit de drive of speelt de PS3 geen games meer af? Wij kunnen een drive vaak weer herstellen zonder direct een gehele nieuwe drive in de PS3 te plaatsen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten maar kan pas vastgesteld na inspectie.

Wat zijn de symptomen:

  • De drive neemt de disc niet meer in/uit
  • De PS3 bekrast de disc
  • De PS3 drive maakt een ratelend/tikkend geluid

Het kan zijn dat er nog een disc in de PS3 zit die wel gelezen wordt maar niet uitgeworpen wordt, in dat geval is de lens nog in orde.

defecte PS3 Blu-ray drive
Defecte PS4 lens
defecte PS3 Blu-ray drive

Hoe repareren wij een defecte PS3 Blu-ray drive

Het eerste wat we doen is de PS3 testen om het defect vast te stellen. Vervolgens wordt hij open geschroefd en voeding los gemaakt waarna we de drive kunnen uitnemen.

We inspecteren het loopwerk van de drive om te zien of het mechanisme geblokkeerd wordt. Indien het probleem niet verholpen kan worden dan zal de complete unit vervangen moeten worden.

error: Content is protected !!