PlayStation 3 harde schijf reparatie

PlayStation 3 harde schijf reparatie

De PS3 systeem software wordt voornamelijk geladen vanaf het flash geheugen. Daarnaast staat er een versleuteld gedeelte op een standaard 2,5 inch sata harde schijf. Doordat het versleuteld is zal de HDD niet uitwisselbaar zijn met een andere PS3. Bij een defecte ps3 harde schijf zal het systeem ook niet meer opstarten en meestal in safe-mode belanden.

Standaard ingeschakelde Hdd’s zijn doorgaans erg gevoelig voor stoten of zelfs maar kleine bewegingen. Een andere factor waardoor ze vaak defect of corrupt raken is het abrupt de stroom toevoer afbreken. Bv doordat je de stekker eruit haalt terwijl de PS3 nog ingeschakeld is. De (nieuwere) SSD harde schijf is echter wel tegen een stootje opgewassen aangezien deze geen draaiend mechanisme heeft. nadeel is de prijs, een stuk duurder!

 

Diagnose van een defecte PS3 harde schijf

Heeft u een PS3 die continue in veilige modus opstart of heeft u alleen een zwart beeld als u de PS3 opstart? dan is de kans groot dat de harde schijf of systeem software beschadigd is. Wilt u de Playstation 3 harde schijf upgraden naar een grotere opslag capaciteit dan kunnen wij dit snel en betaalbaar voor u regelen.

Wat zijn de symptomen:

  • De PS3 start op in safe-mode of geeft zwart beeld
  • De PS3 doet lang over het opstarten
  • Games lopen regelmatig vast terwijl de disc onbeschadigd is
  • Wisselen van menu items gaat traag
defecte PS3 harde schijf
defecte PS3 harde schijf
defecte harde schijf PS4

Tip!

Heeft u de indruk dat de harde schijf slechter wordt? dan doet u er goed aan om een backup te maken. Deze kan later overgezet worden op een nieuwe HDD. Dit voeren wij overigens niet uit wegens de lange tijdsduur.

Upgraden van de HDD

De meeste Playstation 3 zijn uitgerust met een relatief kleine harde schijf. Vanaf 40Gb voor het eerste model t/m 500 GB voor de laatste super slim versie. Na verloop van tijd door aanschaf van meerdere game’s en bijbehorende (grote)updates heeft u aan 40 – 120Gb toch al snel te weinig opslag waardoor u games moet verwijderen. De oplossing is dan om er een grotere harde schijf te plaatsen. De interne schijf kan tot maximaal 1TB vergroot worden.

 

Hoe vervangen we een defecte PS3 harde schijf

De hdd zelf kan niet gerepareerd worden en zal dus vervangen moeten worden. Vrijwel elke 2.5 inch harde schijf die een maximal dikte heeft van 9.5 mm zal daarvoor gebruikt kunnen worden. De oude schijf wordt verwijderd en gewisseld met de nieuwe schijf. Meest ingebouwd wordt 500GB of voor de enthousiaste gamer 1TB. Daarna is het nodig om de systeemsoftware bij te werken en te laten versleutelen door de PS3 waarna hij weer klaar voor gebruik is.

error: Content is protected !!