PlayStation 3 USB poort vervangen

PlayStation 3 USB poort reparatie

Een PS3 defecte usb poort zien we niet vaak voorbij komen, de kwaliteit daarvan is dus blijkbaar redelijk goed te noemen. Mochten 1 of meerdere poorten defect zijn, dan zullen aangesloten apparaten niet meer herkend worden.

De schade is meestal gewoon zichtbaar en te herkennen aan los zittende contact pennen binnen de behuizing van de connector. Of de hele connector is los gerukt van het moederbord en kun je heen en weer bewegen. Bij normaal gebruik zal dit vrijwel nooit voorkomen. Maar laat je hem per ongelijk een keer vallen met een aangesloten kabel/usb stick dan is het snel gebeurd.

Hoe repareren we een PS3 defecte usb poort

Als de PS3 binnen gebracht wordt stellen we eerst een diagnose of de USB poort(en) inderdaad defect zijn. Bij schade wordt de PS3 open geschroefd tot aan het moederbord waarna de USB connector en moederbord worden bekeken op schade. Is het probleem te herstellen zonder de USB connector te vervangen dan wordt dat eerst geprobeerd.

Een enkele keer kan het moederbord zodanig beschadigd zijn bv. doordat de doormetaliseringen in het moederbord los getrokken zijn. In dat geval zal een nieuwe connector nooit meer stevig verankerd kunnen worden.

Tip!

Heeft jouw PS3 nog 1 goed werkende USB poort? Goed nieuws! Er zijn USB hubs op de markt speciaal voor de PlayStation 3 waarmee je eenvoudig vanuit 1 werkende USB poort kan uitbreiden naar 5 sloten. Dat scheelt je dik in de kosten! 

PS4 USB reparatie
PS4 usb socket
PS3 defecte usb poort
error: Content is protected !!