PlayStation 3 voeding reparatie

PlayStation 3 voeding reparatie

Heeft u een PS3 console die niet meer wil opstarten of na verloop van tijd zomaar spontaan uitvalt? in de meeste gevallen is dan de interne voeding defect. De rode led op de PS3 gaat bij inschakelen ongeveer een seconde groen branden branden en valt dan uit. Een defecte PS3 voeding (voeding wordt ook wel PSU genoemd) zien we regelmatig voorbij komen helaas.

De storing wordt komt zeer regelmatig voor en kan veroorzaakt worden door ongedierte die zich in de warme voeding nestelen. Andere oorzaken zijn; defect rakende componenten, warmte afvoer is geblokkeerd of simpelweg een slecht contact makend netsnoer.

 

Diagnose stellen van een defecte PS3 voeding

Een defecte PS3 voeding kun je herkennen aan de rode op de PS3 die bij inschakelen even groen oplicht en daarna weer uitdooft. De ventilator zul je ook niet horen draaien en de harde schijf kan een tik geven. Op internet is vaak te lezen dat het probleem YLOD (Yellow Light of Dead) genoemd wordt, wat staat voor een algemene hardware fout. Echter is YLOD meestal gerelateerd aan processor issues (zoals de GPU) en daarbij brandt de groene led ook langer (2 sec.) bij inschakelen of wordt geel van kleur.


Wat zijn de symptomen:

  • De groene led brandt 0.5 tot 1 sec bij inschakelen van de PS3
  • De PS3 schakelt in maar valt na een X aantal minuten weer uit
  • De PS3 valt zonder een pieptoon uit
  • De pS3 schakelt helemaal niet aan
  • Je kunt de PS3 na uitvallen alleen weer inschakelen door het netsnoer opnieuw aan te sluiten.
defecte PS3 voeding
defecte PS4 voeding
defecte PS4 voeding

Tip!

Herkent u bovenstaande symptomen? Probeer dan eerst een ander netsnoer uit en sluit de PS3 direkt aan op een wand contact doos. Dus niet via een verlengsnoer blok. Gebruik de controller om de PS3 aan te zetten…Geen verschil? Dan kunt u een afspraak maken.

Probleem met de power knop

Een enkele keer wordt het probleem veroorzaakt door een defect power-eject board op de PS3. In dat geval zal de PS3 helemaal niet reageren bij inschakelen.

 

Hoe repareren we een defecte PS3 voeding

We testen de PS3 eerst uit om een indruk van het probleem te krijgen. Vervolgens schroeven we hem open en nemen de voeding uit voor verdere inspectie. Is de voeding te herstellen doordat er bv condensators zijn gaan lekker of uitzetten dan hoeft de complete voeding meestal niet vervangen te worden. Is de oorzaak niet te vinden in de voeding dan zal er een nieuwe geplaatst worden.

error: Content is protected !!