PlayStation 4 Blu-ray drive reparatie

PlayStation 4 Blu-ray drive Reparatie

Een defecte PS4 Blu-ray drive is een probleem wat niet heel veel voorkomt. De voornaamste redenen zijn kleine kinderen die het als spaarpot gebruiken of de PS4 per ongeluk laten vallen. Andere oorzaak kan een disc zijn die er geforceerd of scheef ingeduwd wordt. Daardoor kunnen de rollers die de disc in-uit nemen wat scheef gaan staan en slippen langs de disc.

Verder kan de eject sensor en andere delen van het mechanisme er nog wel eens ervoor zorgen dat een disc tijdens het spelen spontaan uitgeworpen wordt. Echter is dit ook vrij zeldzaam. Maar ook het moederbord van de Blu-Ray drive kan een rol spelen. Heeft de PS4 alleen een probleem met het lezen van de disc dan kun je hier verder kijken.

 

Diagnose stellen  van een defecte PS4 Blu-ray drive

Vermoed u dat de drive defect is omdat hij een raar klikkend geluid maakt, komen de disk’s niet meer uit de drive of speelt de PS4 geen games meer af? Wij kunnen een drive vaak weer herstellen zonder direct een gehele nieuwe drive in de PS4 te plaatsen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten maar kan pas vastgesteld na inspectie van de PS4.

Wat zijn de symptomen:

  • De drive neemt de disc niet meer in/uit
  • De lens hoor je kort bewegen als je een disc voor de drive opening houdt
  • De PS4 bekrast de disc
  • De PS4 drive maakt een ratelend/tikkend geluid

Het kan zijn dat er nog een disc in de PS4 zit die wel gelezen wordt maar niet uitgeworpen wordt, in dat geval is de lens nog in orde.

defecte PS4 Blu-ray drive
Defecte PS4 lens
Defecte PS4 laser

Hoe repareren wij een defecte PS4 Blu-ray drive

Het eerste wat we doen is de PS4 testen om het defect vast te stellen. Vervolgens wordt hij open geschroefd en voeding los gemaakt waarna we de drive kunnen uitnemen.

We inspecteren het loopwerk van de drive om te zien of het mechanisme geblokkeerd wordt. Indien het probleem niet verholpen kan worden dan zal de complete unit vervangen moeten worden.

error: Content is protected !!