PlayStation 4 Bluetooth Wifi reparatie

PlayStation 4 Bluetooth/Wifi reparatie

De PS4 dualshock 4 controller maakt via Bluetooth een draadloze verbinding met de PlayStation 4. Deze verbinding komt to stand door de Bluetooth module op het moederbord die overigens ook gebruikt wordt wanneer je een Wifi verbinding met internet hebt. Als  de PS4 Bluetooth module defect is kun je nog wel gewoon bedraad een verbinding maken met de controller. Echter werkt dat vaak alleen in Safe mode. Zodra je de PS4 normaal opstart kan hij geen verbinding maken.

Test en controleer altijd even met een andere controller en bekabeling om uit te sluiten dat het probleem niet daarin zit. Internet kun je dan via de kabel aansluiten om te zien of dat wel functioneert.

 

Oorzaak defecte PS4 Bluetooth module

De Bluetooth module is via de BGA (Ball Grid Array) methode gesoldeerd op het moederbord. De soldeerverbindingen onder de chip kunnen heel soms het probleem veroorzaken doordat er 1 of meerdere solderingen of geen of slecht contact maken met het moederbord. Echter komt dit zelden voor..vaak is de module gewoon defect geraakt.

PS4 Bluetooth module
PS5 Bluetooth/WiFi reparatie
PS4 controller resetten

Tip!

Heeft jouw PS4 controller verbindingsproblemen? Probeer de controller opnieuw aan te melden en gebruik daarbij een andere usb kabel. Geen succes? Reset de controller dan d.m.v. een paperclip. Lees meer >

Controleer ook of het internet via de Wifi verbinding nog werkend is. 

Diagnose stellen defecte PS4 Bluetooth module

Ervan uitgaande dat de Dualshock 4 controller niet het probleem is kunnen er verschillende oorzaken  zijn dat  een Bluetooth verbinding ineens niet meer werkt. Test zelf altijd eerst met meerdere controllers voordat je contact opneemt voor een reparatie.

Het defect kan de oorzaak zijn van:

  1. een verbroken soldeer verbinding onder de module
  2. een defecte Bluetooth module (internet via Wifi werkt dan ook niet.
  3. data corruptie in de firmware opgeslagen op de NOR chip

Data corruptie komt niet zelden voor en wordt ook als laatste optie gezien mocht vervanging van de module geen effect hebben.

error: Content is protected !!