Xbox One S/X HDD upgrade

Xbox One S/X harde schijf reparatie

De Xbox One systeem software wordt voornamelijk geladen vanaf het flash geheugen op de console. Daarnaast staat er een versleuteld gedeelte op een standaard 2,5 inch sata harde schijf. Doordat het versleuteld is zal de HDD niet uitwisselbaar zijn met een andere Xbox One S/X. Bij een defecte harde schijf zal het systeem ook niet meer opstarten en meestal in safe-mode belanden.

Standaard ingeschakelde Hdd’s zijn doorgaans erg gevoelig voor stoten of zelfs maar kleine bewegingen. Een andere factor waardoor ze vaak defect of corrupt raken is het abrupt de stroom toevoer afbreken. Bijvoorbeeld doordat je de stekker eruit haalt terwijl de console nog ingeschakeld is of in rust stand verkeert. Dat is absoluut de nummer 1 oorzaak van een defecte harde schijf.  De (nieuwere) SSD harde schijf is echter wel tegen een stootje opgewassen aangezien deze geen draaiend mechanisme heeft. nadeel is de prijs, een stuk duurder en bied vrijwel geen prestatie verbetering in een Xbox One.

 

Diagnose stellen van een defecte harde schijf

Heeft u een Xbox One S/X die continue in veilige modus opstart of heeft u alleen een zwart beeld als u de console opstart? dan is de kans groot dat de harde schijf of systeem software beschadigd is. Wilt u de Xbox One S/X harde schijf upgraden naar een grotere opslag capaciteit dan kunnen wij dit snel en betaalbaar voor u regelen.

Wat zijn de symptomen:

  • De Xbox One S/X start op in safe-mode of geeft zwart beeld
  • De console doet lang over het opstarten
  • Games lopen regelmatig vast terwijl de disc onbeschadigd is
  • Wisselen van menu items gaat traag
Xbox One defecte harde schijf
Xbox One defecte harde schijf
Xbox One defecte harde schijf

Tip!

Heeft u de indruk dat de harde schijf slechter wordt? dan doet u er goed aan om een backup te maken. Deze kan later overgezet worden op een nieuwe HDD. Dit voeren wij overigens niet uit wegens de lange tijdsduur.

Upgraden van de HDD

De meeste Xbox One S consoles zijn uitgerust met standaard 500GB dit lijkt veel, maar na verloop van tijd door aanschaf van meerdere game’s en bijbehorende (grote) updates heeft u aan 500GB toch al snel te weinig opslag waardoor u games moet verwijderen. De Xbox One X heeft standaard 1TB aan boord. De interne schijf kan tot maximaal 4TB vergroot worden.

 

Hoe vervangen we een Xbox One defecte harde schijf

De HDD zelf kan meestal niet hersteld worden en zal dus vervangen moeten worden. Vrijwel elke 2.5 inch harde schijf die een maximal dikte heeft van 9.5 mm zal daarvoor gebruikt kunnen worden. De oude schijf wordt verwijderd en gewisseld met de nieuwe schijf. Meest ingebouwd wordt 1TB of voor de enthousiaste gamer 2TB. Daarna is het nodig om de systeemsoftware bij te werken en te laten versleutelen door de Xbox One waarna hij weer klaar voor gebruik is.

error: Content is protected !!